Wat is Stichting Sportief West-Friesland?

Stichting Sportief West-Friesland is een belangeloze stichting welke zich inzet voor de loopsport om deze in een zo breed mogelijke zin toegankelijk te maken voor jong en oud. Het doel wat Stichting Sportief West-Friesland voor ogen heeft is laagdrempelig te werken zodat sporten voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is. Er is geen oog op winstbejag, maar daarentegen worden de extra gelden besteed aan diverse goede doelen, waaronder oa. Stichting Museumstoomtram.

De stichting Sportief Westfriesland organiseert jaarlijks twee sportevenementen:

  • De STOOMTRAMLOOP , een hardloopwedstrijd, gehouden vierde zondag in juni
  • De Westfriese Runbike Run, een duatlon, gehouden in maart/april

DE STOOMTRAMLOOP

De Stoomtramloop werd in 1999 voor de eerste maal opgezet. Het traject van de historische spoorlijn, die de steden Medemblik en Hoorn met elkaar verbindt, was voldoende inspiratie voor een team van actieve lopers om rond de tafel te gaan zitten Er werd besloten in Hoorn te starten en in Medemblik te finishen. De laatste zaterdagavond van juni pakte goed uit. Drukke werkzaamheden van enkele organisatieleden waren de reden om, na drie uitvoeringen het evenement van de kalender te halen. In 2003 werd de draad weer opgepakt door enkele oudgedienden en een aantal enthousiaste nieuwe “lopers”. Dat de loop een uniek karakter heeft, blijkt uit de opname in “De 30 mooiste”; een uitgave van twee gerenommeerde journalisten die dertig opvallende loopevenementen in boekvorm beschrijven.

West Friese Runbikerun

De Westfriese RunBikeRun is een duathlon wedstrijd, welke  Stichting Sportief Westfriesland organiseert. De Runbikerun speelt zich af bij  en rondom de IJsbaan De Westfries te Hoorn.

De gezichten achter de STOOMTRAMLOOP
Frank EttesVoorzitter
Frank is lid van het eerste uur en als voorzitter van Stichting Sportief Westfriesland de drijvende Kracht achter de stichting. Heeft de tijdens de stoomtramloop¨de algehele coördinatie. Naast de organisatie van de Stoomtramloop, ook actief bij het andere evenement van Stichting Sportief West-Friesland: De West-Friese RunBikeRun in april. Hij is als Hollandiaan ook betrokken bij aan aantal andere hardloopevenementen zoals de halve van Hoorn en de Hoornse Crossloop.
Ronald van EttenSecretaris
Ronald lid behartigd de financiën als secretaris. Naast de organisatie van de Stoomtramloop, ook actief bij het andere evenement van Stichting Sportief West-Friesland: De West-Friese RunBikeRun in april. Is actief lid van SV Friesland.
Melvin Tuilbestuurslid
Melvin, al vele jaren actief in de loopwereld is de website beheerder van Stichting Sportief Westfriesland en runt het wedstrijdsecretariaat. Melvin neemt zijn taak als bestuurslid zeer serieus en is bij meerdere belangrijke nevenactiviteiten betrokken om de loop op de dag zelf zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.
Selina Bakker.
Selina is in 2016 bij de organisatie gekomen en is verantwoordelijk voor de coördinatie bij de finish in Hoorn.