De Stoomtramloop halve marathon is een atletiekunie-wedstrijd van Medemblik naar Hoorn. De deelnemers en hun supporters worden, indien gewenst/mogelijk, met de stoomtram naar de start in Medemblik gebracht. Je kan kan je ook met groepen van 3 tot 5 personen aanmelden via de teamloop.

Je kunt je voorinschrijven tot en met 18 juni 2017. Op de wedstrijddag kun je je inschrijven in Hoorn, waarna je met de stoomtram naar de start in Medemblik gebracht wordt of je kan je inschrijven in Medemblik, zodat je later kan opstaan.Meer inschrijf-informatie....

Tijdschema

  • 08:00, Start inschrijving Hoorn
  • 09:30, Start inschrijving Medemblik
  • 09:40, Vertrek Stoomtram uit Hoorn
  • 10:10, Vertrek deelnemersbus uit Hoorn
  • 10:40, Aankomst Stoomtram/bus in Medemblik
  • 11:10, Start
  • 13:10, Prijsuitreiking
  • 13:40, deelnemersbus terug naar Medemblik.

Na-inschrijving / Afhalen startnummer

Indien je hebt ingeschreven inclusief vervoer met de stoomtram of bus naar de start in Medemblik dan kun je je startnummer ophalen bij het station van de stoomtram Hoorn-Medemblik. Hier is tevens de na-inschrijving: Open vanaf 8:00.
Indien je hebt ingeschreven zonder vervoer naar de start in Medemblik dan kun je je startnummer ophalen bij gymzaal de Munt te Medemblik. Hier is tevens de na-inschrijving : open vanaf 9:30

De supporters van de atleten van de halve marathon hebben de mogelijkheid tegen sterk gereduceerd tarief met de stoomtram naar de start in Medemblik te reizen.Lees meer

Kleedgelegenheid:

Bij de Atletiekbaan van AV-Hollandia, welke tevens de finishlocaties is, is er kleed- en douchegelegenheid. Bij de startlocatie in Medemblik is tevens kleedgelegenheid aanwezig. Na aankomst van de stoomtram in Medemblik is er ruimschoots de tijd om je daar om te kleden

Kledingvervoer

Meegebrachte kleding wordt vanuit Medemblik naar Hoorn vervoerd.

parcoursrecords

  • Heren: Ambroise Uwiragiye (2013) 1:10:47
  • Dames: Natasja Janssen (2016) 1:23:26
 Verbetering van het parcoursrecord van de halve marathon (M/V) levert €40 extra prijzengeld op.

Prijzen

Voor de deelnemers van de halve marathon zijn per leeftijdscategorie prijzen beschikbaar.

leeftijdscategorieën

Mannen Vrouwen Leeftijd
Mannen sen Vrouwen sen 16-34 jaar
Mannen 35 Vrouwen 35 35 -39 jaar
Mannen 40 Vrouwen 40 40 -44 jaar
Mannen 45 Vrouwen 45 45 -49 jaar
Mannen 50 Vrouwen 50 50 -54 jaar
Mannen 55 Vrouwen 55 55 -60 jaar
Mannen 60 Vrouwen 60 60 jaar en ouder

Bij minder dan 10 deelnemers in een categorie wordt het samengevoegd met de voorgaande categorie. Prijzen worden niet nagezonden. Om in aanmerking te komen moet je aanwezig zijn bij de uitreiking.

Om mee te mogen doen aan de halve marathon moet je geboren zijn in 2000 of eerder (leeftijdadvies atletiekunie. Vanaf A-junior).

 

Verzorging

 Langs het gehele traject staan voldoende verzorginsposten waar water, sponzen en EHBO-kit aanwezig zijn. Voor en na de wedstrijd is er de mogelijkheid je te laten masseren/verzorgen door sportmasseurs.

Tijdregistratie

De tijdregistratie vindt plaats met het Ipico tag systeem doormiddel van een finish registratie. Er is geen startregistratie, dus alleen de brutotijd wordt geregistreerd. Omdat de loop kleinschalig is verschilt de brutotijd niet veel van de nettotijd. De Ipico RFID chips moeten na afloop van de wedstrijd weer ingeleverd worden.

Herinnering

Elke deelnemer krijgt een Stoomtramloop Medaille. Dit jaar een andere kleur medaille en een andere kleur lint.